După ce-am făcut emisiunea s-au mai întâmplat chestii, Trump și Putin au vorbit cât un meci de fotbal la telefon. Un meci de liga a treia, se pare, ceva blat, pentru că la ora asta, 22.00, 13 regiuni din Ucraina sunt sub alertă aeriană, la mai bine de două ore după discuția celor doi crimi… ptiu, scuze, lideri, în urma căreia dovleacul înfuriat și foarte prost a anunțat o încetare imediată a focului asupra infrastructurii energetice și a infrastructurii în general pentru 30 de zile. Adică, omorâți oameni în voie, nu vă atingeți de infrastructură. Ce imbecili! Și popoarele stau și se uită la rahații ăștia. Mă rog e doar opinia mea. Altfel, ca să știți de ce Iohannis nu a vrut să facă publice sumele cheltuite pe zborurile cu avioane private de lux, 23 de milioane de euro pe 193 de zboruri în două mandate. N-ar fi multe zboruri, 20 pe an, dacă le-ar fi făcut în interes de serviciu, dar multe au fost doar plimbări personale. Însă au costat enorm. N-ar trebui să fie permis așa ceva. Cât naiba costă un avion, nu mai bine cumpăram unul?
Chat-GPT, cât costă un avion?
Avioane comerciale (linie aeriană):
Airbus A320neo – între 110-120 milioane USD
Boeing 737 MAX – între 100-130 milioane USD
Airbus A350-900 – aproximativ 317 milioane USD
Boeing 787 Dreamliner – între 250-300 milioane USD
Avioane private și business jets:
Cessna Citation M2 (jet ușor) – între 5-6 milioane USD
Embraer Praetor 600 (jet mediu) – aproximativ 21 milioane USD
Gulfstream G700 (jet de lux, long-range) – aproximativ 75 milioane USD
Bombardier Global 7500 – peste 75 milioane USD
Avioane militare:
F-35 Lightning II (de luptă, SUA) – între 80-100 milioane USD
Eurofighter Typhoon – peste 120 milioane USD
Boeing B-52 Stratofortress (bombardier, SUA) – peste 84 milioane USD
Northrop Grumman B-21 Raider (bombardier stealth, SUA) – aproximativ 700 milioane USD
Mersi.
Deci, nu un bombardier d-ăsta, dar în rest ne permiteam ceva, adică în banii ăia puneam și luxul de pe lume pentru un avion decent. Acum, întrebarea mea e despre bani. Din astea 23 de milioane, cât s-a întors sub formă de parandărăt și prin cine. Că la cine am o idee. Îmi plac la nebunie imaginile tâmpite pe care le generează AI-ul.
Foarte tari mesajele voastre după ce scriu aici, mulțumesc. Ajută. Am primit câteva pe mail azi care mi-au mers direct la suflet. Și mi-au dat o energie bună. Azi am fost din nou pe modul automat. Am scris de la 8.30 până la 15,30 cu două pauze, una pentru mic dejun, la 10.00, cealaltă de prânz, la 14,00. Apoi am înregistrat emisiunea, de la 16.15 la 17,30. Destul de târziu. Din nou. La 17,30 m-am ridicat de pe scaunul ăla atât de incomod, pe care trebuie să-l schimb, și am tăiat-o la fotbal. Pe vremea asta, da. Aveam 1300 de pași făcuți când am ajuns la teren. Așa că îi înțeleg pe cei care lucrează toată ziua și nu își permit luxul pe care mi-l permit eu, să fac sport în fiecare zi. Pe la 19.00 erau deja zero grade și începuse să bată și vântul, se simțea mult mai frig, nici nu mai puteam vorbi la un moment dat, îmi înghețaseră obrajii și nici eu nu înțelegeam ce zic. După vreo oră au început să apară crampele, am terminat mergând pe teren, pentru că altceva nu mai puteam să fac. Mă bucur enorm că pot să fac asta în continuare, să mă bucur de fotbal jucându-l, că să-l priversc îmi place din ce în ce mai puțin. Am tot zis-o, fotbalul românesc e un chin, te rănește la ochi ce vezi. E rușinos. Nu mai zic de nivelul discuțiilor din jurul fotbalului, mai scrie Radu despre asta, e ceva rău, suntem tot la nivelul ăla de Procesul etapei, e despre arbitraj mai mult decât e despre fotbal, despre tactică, despre alegerile antrenorilor, despre randamentul jucătorilor. Na, la așa fotbal ar fi fost culmea să avem discuții mișto în jurul fenomenului.
Monica a râs de felul în care mergeam când am venit acasă. Na, știe toată lumea că fotbalul doare. Am pus gheață, acum mă bag și în cizmele alea de recuperare, cu speranța că voi putea merge mâine ca un om normal.
Revenind la ideea cu timpul personal, da, asta e libertatea pentru mine. Să poți să spui: în fiecare zi, orele astea sunt pentru mine. Și să faci și alegeri bune pentru tine, asta înseamnă cu adevărat să trăiești. Că degeaba ai timp pentru tine dacă o freci pe rețele. Adică, libertate, libertate, dar cum zice nenea ăla de vi-l tot recomand, Paul Conti, agency, tati. Adică Autonomie. Dar cu niște nuanțe. Adică, e vorba de conștientizare, să înțelegem contextul în care ne aflăm și impactul acțiunilor noastre. Să dăm dovadă de responsabilitate, adică să ne asumăm consecințele deciziilor, fără a ne victimiza sau a da vina pe factori externi. Aici eu mai am de lucru, că mă tot plâng, ați văzut. Și apoi capacitate de acțiune. Adică nu doar gândim sau intenționăm, ci și punem în practică alegerile.
Mă bag la recuperare și citit, oricum după fotbal nu pot adormi prea devreme. A, nu v-am spus, îmi place la nebunie ceaiul (nu că-i al nostru, dar Ceaiul nației e ce trebuie, îl găsiți în magazinulnatiei.ro, dar deja știți asta, că nu cred că citiți junralul ăsta fără să fi gustat din ceaiurile noastre, de cafea nu mai zic) cu lapte vegetal. Azi cred că am băut mai bine de un litru toată ziua, o comnbinație între Stomach elixir și Wellness, senzație! LȘi mai e ăla Baked Apple, dar nu am acasă acum, și ăla e bestial în combinație cu laptele vegetal.
Kara s-a supărat că nu mă joc cu ea:
Și datele zilei:
Somn: 8 ore și 14 minute. Bun, bun. Nota 9.
Pași: 15.400, marțea reuperez și pentru ce nu fac lunea, când sunt full.
Antrenament: Fotbal. Nu pot spune ce nu mă doare la picioare.
Mâncare:
10.00 - mixul meu.
14,00 - supă Harira, da, la fel ca ieri, e excelentă, falafel bowl plus un ou fiert, cedat de cumnatul Eugen, pe care l-am prins la masă.
20,30 - un shake proteic, cu două linguri de unt de arahide pe două crispy strips (alea în ambalaj roșu, de la Carrefour. Bune.
Citit:
Acum intru pe treabă.
Văzut:
Nimic. A, ieri, după ce am trimis textul, am văzut episod nou din Agency. Vreau să văd și Adolescence, că prea e lăudat.
Nu-mi place fotbalul, nu joc, nu mă uit
În schimb am alergat aseară cu un grup mișto de prieteni, avem în Satu Mare eveniment recurent, Alergarea ne unește ‼️, în fiecare marți seara. Am dori să motivăm mai multe persoane să alerge, în medie suntem cam 10-15 "amatori
Săptămâna trecută am alergat pe o ploaie zdravănă, aseară pe frig.
Mulțumim și spor
Si mie unul imi plac conditiile de trai decente ,adica sa am o casa, o masina sau sa-mi permit un concediu rezonabil fara sa fac foamea. Intr-o tara in care mai mult de jumatatea populatiei se chinuie cu lipsuri ce tin normalitate aproape zilnic, luxul conducatorilor este dovada clara nu doar a nesimtirii ci si a lipsei de caracter si mai grav a omeniei.Si asta se vede la marea majoritate a politicenilor nostrii.Este comportamentul tipic al parvenitilor fara educatie , al indivizilor decazuti din rangul de Om. Lipsa de empatie cu "poporul", pe care il invoca toti , este cinica si evidenta.
Si daca ar fi doar asta ar fi bine.Pe langa ruptura dintre ei , privilegiatii efemeri ai sortii si noi restul, mai creeaza artificial si falii sociale prin dusmani nevazuti pentru asi putea mentine puterea, privilegiile si luxul.
Marea problema a natiei noastre in general , este lipsa de caracter.Prin prisma istoriei am invatat sa supravietuim cu orice pret.Noi romanii am fost amplasati la rascrucea marilor imperii si am fost trecuti de la unii la altii , chinuiti , jefuiti si umiliti ,martori al crimelor si jafurilor atat din partea musulanilor dar si a fratilor crestini atat din est cat si din vest. Nu am avut ragazul si timpul necesar cristalizarii unor norme morale solide .
Tocmai de aceea , niste adevarati conducatori patrioti ar trebui sa cunoasca istoria , sa nu se mai minta pe ei si pe noi in legatura cu maretia noastra.Noi suntem niste supravietuitori ai istoriei , o insula latina inconjurata turci , huni si slavi,niste eroi anonimi fara cruce .Pentru asta am invatat mai mult ca sigur sa ne ascundem in codru , sa pacalim , mintim si furam sa ne aparam prin disimulare si nu prin lupta. De aceea , cred ca a venit momentul sa ne uitam in oglinda istoriei , sa ne asumam ce vedem si ce suntem cu adevarat si de acolo sa mergem inainte.Sa ne dam seama ca avem multe de invatat si educat si ca putem sa devenim altceva adoptand si respectand valori morale si spirituale adevarate. Abia atunci vom putea sa ne asumam destinul , sa ne simtim bine unii cu ceilalti , sa ne respectam , ajutam si sustinem atunci cand ne este greu.Sa ne zambim sincer unul celuilalt cand iesim pe strada , sa ne simtim in siguranta stiind ca vecinul nu are treaba cu capra , fiind linistiti ca educatia copiilor nostrii nu are legatura cu un sistem de invatamant care corupe , nemaifiind disperati de un sistem medical neigienic moral si profesional.
Fara a face efortul de a ne asuma ceea ce suntem , de a ne corecta educatia si cali caracterele nu se va schimba mare lucru in tara noastra pe care o iubesc cu disperare pe alocuri.
Ah si inca ceva pentru daco getii frati cu noi - Romania fara romani nu exista !
Noapte buna !